Menu
extra-guided-tour.jpg

Historiske ture

TAG PÅ EN TUR IGENNEM CARLSBERG'S HISTORIE

En guidet tur på Carlsberg er det indlysende valg, hvis du er interesseret i øl, historie, kunst eller arkitektur. Vores dedikerede guider tager dig på en tur gennem Carlsbergs historie fra grundlæggelsen i 1847 frem til i dag. 

Bemærk venligst at guidede ture kun kan bookes i forbindelse med et arrangement booket i et af vores venues

PRISER

Hverdage mellem kl. 10.00 – 17.00: 1.500 kr. per gruppe.

Weekend og helligdage: 2.500 kr. per gruppe.

CARLSBERG CLASSIC 


Guidet tur med introduktion til Carlsbergs historie fra grundlæggelsen i 1847 og til i dag. Undervejs bliver du klogere på:


  • Grundlægger J.C. Jacobsens arbejde med at forædle øllet, samt hans virke for videnskaben og Danmark

  • Forholdet mellem far J.C. og sønnen Carl og dettes betydning for Carlsbergs historie og bryggeriet på Valby Bakke

  • En række af områdets spændende bygninger - Elefant- og Dipylonporten, Ny Carlsberg Bryghus, Lotus skorstenen samt Stjerneporten

Turen varer ca. 45 min. og kan bookes til grupper op til 30 personer. Bemærk at turen primært foregår udendørs. 

GAMLE CARLSBERG

J. C. Jacobsen grundlagde i 1847 et ambitiøst lagerølsbryggeri, men selv ikke han kunne vide hvor omfattende projektet ville være blot 40 år senere ved hans død. På turen rundt kigger vi på de bygninger der havde betydning for J. C.'s bryggeri.

Vi hører om arbejdernes vilkår og dagligdagen på et bryggeri der gennemgik en rivende udvikling, om Patriarken J. C.'s kompromisløse tilgang til øllet og slutter med en tur på Gamle Carlsberg Vej hvor vi blandt andet ser et af J. C.'s hjertebørn, Forskningscenteret, udefra.

Turen varer ca. 45 min. og kan bookes til grupper op til 30 personer.

Bemærk turen foregår primært udendørs.

EN TUR BAG FACADEN

Vi går en tur bag facaden på J. C. Jacobsen, i bogstaveligste forstand, og snakker om Bryggeren fra en mere personlig vinkel. Allerede inden første spadestik til Carlsberg var taget på Valby bakke havde J. C. Jacobsen sat de indledende streger til sin "park" som han kalde det imponerende anlæg der ligger i forlængelse af hans hus.

Turen gennem J. C. Jacobsens have er udgangspunkt for et sjældent kig på den anden side af Bryggeren, et bestemt menneske, men ikke uden interesser og en sans for det smukke. Undervejs fremhæver vi nogle af de unikke bygninger der grænser op til haven, samt enkelte af de gamle træer og planter, men turen er som udgangspunkt fokuseret på manden, ikke botanikken.

Bemærk at turen foregår udendørs og afholdes kun i perioden 1. maj – 1. oktober.